bu tarıfı bır sıteden aldım sızlerle paylasmak ıstedım
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER;
yufka
İÇ MALZEMESİ;
patates ( haşlanmış olucak )
soğan
tuz
sıvı yağ
maydonoz
SOSU İÇİN ;
1 yk sıvıyağ
1 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN ;
susam
1 tane yumurta
YAPILIŞI;
**patatesleri haşlayıp soyduktan sonra eziyoruz .
**sıvıyağ soğan ile kavurunca patatesleri ekleyip tuz ialve ediyoruz
**maydonoz larıda ekleyip iyice karıştırıyoruz
**yufkayı dörde bölüp üçgen yapıyoruz
**patatesli harcı geniş olan kısma koyuyoruz
**sıvıyağlı su karışımından 1 yk döküp gül böreğimizi sarıyoruz.
**yağlı kağıtlı tepsiye dizip üzerine yumurta sürüp susam döküyoruz
**200 derecede pişiriyoruz,
**afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder