15 Eylül 2012 Cumartesi

Tavuklu Mantar Sote


Güzel bir mantarlı tavuk tarifi.
Malzemeler
  • 300 gr tavuk göğsü
  • yarım kilo mantar
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, kekik, fesleğen
  • çok az su
  • sıvıyağ
Hazırlanış
  1. Büyük bir tavaya sıvı yağı koyun, iyice ısıtın ve doğranmış soğan ile biberi beraber atarak biraz soteleyin.
  2. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız tavukları ekleyerek orta ateşte yavaşça karıştırarak kavurun.
  3. Baharatları ve 3 diş sarımsağı sotenin üzerine ilave ettikten sonra, biraz karıştırarak bir süre daha kavurun.
  4. Doğranmış kültür mantarlarını tavaya aldıktan sonra yemek suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin.
  5. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın ve salçayla birlikte tavaya koyarak kavurmaya devam edin.
  6. Yemeğin üzerine çok az su ilave edip, kapağı kapalı olarak bir süre daha pişmeye bırakın.
  7. Ara sıra tavuk ve mantarların pişip, pişmediğini kontrol edin ve suyu azalmışsa az sıcak su ekleyin.
  8. Tavuklu mantar sote piştikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Kalori: 200
Notlar:
Mantarları diri veya çok pişmiş seviyorsanız pişirme süresini isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder