Güzel bir mantarlı tavuk tarifi.
Malzemeler
- 300 gr tavuk göğsü
- yarım kilo mantar
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber, kekik, fesleğen
- çok az su
- sıvıyağ
- Büyük bir tavaya sıvı yağı koyun, iyice ısıtın ve doğranmış soğan ile biberi beraber atarak biraz soteleyin.
- Kuşbaşı şeklinde doğradığınız tavukları ekleyerek orta ateşte yavaşça karıştırarak kavurun.
- Baharatları ve 3 diş sarımsağı sotenin üzerine ilave ettikten sonra, biraz karıştırarak bir süre daha kavurun.
- Doğranmış kültür mantarlarını tavaya aldıktan sonra yemek suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin.
- Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın ve salçayla birlikte tavaya koyarak kavurmaya devam edin.
- Yemeğin üzerine çok az su ilave edip, kapağı kapalı olarak bir süre daha pişmeye bırakın.
- Ara sıra tavuk ve mantarların pişip, pişmediğini kontrol edin ve suyu azalmışsa az sıcak su ekleyin.
- Tavuklu mantar sote piştikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Kalori: 200
Notlar:
Mantarları diri veya çok pişmiş seviyorsanız pişirme süresini isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder