3 Kasım 2012 Cumartesi

Bulgur Pilavı


Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
1 kaşık biber salçası
3 su bardağı sıcak su
2 kaşık sıvıyağ
5 adet kırmızı biber (közlenmiş soyulmuş)
tuz
karabiber


Bir tencereye küp küp doğranmış soğanları ve sıvıyağı ekleyip kavuralım.Ayıklanmış ve iyice yıkanmış bulgurları ve biber salçasını ekleyip biraz daha kavuralım, közlenip soyulmuş kırmızı biberleri ince ince kıyalım yada robottan geçirelim, onları da tencereye ekleyip biraz daha kavuralım. Tuz ve karabiberi ekleyelim. Kaynamış olan suyumuzu da ekleyip, ateşin altını kısalım ve bulgur suyunu çekene dek pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder