3 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında balik buğlaması

Kitap: Akdeniz Balık Yemekleri - Alan Davidson
Alan Davidson bu yemeği bir arkadaşının Ekrem Muhittin Yeğen'in Alaturka ve Alafranga Yemek Öğrenimi adlı kitabındaki bir tarifinden esinlenerek yaptığını yazıyor.
Malzemeler: 6 kişilik
1 kg. temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş palamut (Bulabilirseniz, kefal de olabilir.) 2 adet kuru soğan 9 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gr. kabukları soyulmuş ve doğranmış domates 1 bardak (250 ml.) su 2 diş, doğranmış sarmısak Yarım çay kaşığı kırmızı biber 1 adet defne yaprağı 2 çay kaşığı tuz Yarım limonun suyu Yarım demet maydanoz Yarım, halka halka kesilmiş limon
Tarif: Temizletip dilim dilim kestirdiğiniz balığı yıkayıp, kurulayın ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin. İncecik, piyazlık doğranmış iki soğanı, 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip 5 dakika kadar pişirin. 1 bardak su, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarmısak, yarım çay kaşığı kırmızı biber, bir defne yaprağı, 2 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu ekleyip, 20 dakika, kısık ateşte pişirin. Bu sosu, fırın kabında bekleyen balıkların üzerine dökün. Üzerine, ince ince doğradığınız maydanozları serpiştirip, limon dilimlerini dizin ve 200 derecede ısıtılmış fırında, 25-30 dakika pişirin. Bu yemeği sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. merhaba balık nefis görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba canim cok tesekkur ederim ama, malesef makinemden bilgisayarima aktarma yapamadigim icin resim bana ayit degil...telefonla cektigim zaman yukluyorum.telefonlada kaliteli bir goruntu elde edemiyorum :((

      Sil