13 Ocak 2013 Pazar

Bırrr! çok soğuk..

Bakude hava fazlasıyla soğuk. Dışarı çıkmadığımız 6. gün neredeyse. Dun bir yerden sifayi kapmisim uzerinize afiyet biraz hastayim onun için dışarı çıkmaya cesaret edemiyorum. Bizde esimle evde oturuyoruz. Genelde esim bilgisayar başın da oldugu için şimdilik buralarda çok yokum. Bugün ki planım kek yapip ,kek yutmak :))
Bu tarifi portakal ağacın da görmüştüm. Çok hafif ve lezzetli bir kek. Sizlerde yapmak isterseniz tarifine bir goz atin
malzemeler:
1 su bardağı toz şeker 2 yumurta 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu yarım su bardağı ayçiçek yağı 3/4 su bardağı portakal suyu 1 portakal kabuğunun rendesi 1,5 su bardağı kepekli un 1 paket vanilya 1 çimdik tuz 1 paket kabartma tozu
hazırlanması:
1. şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. tüm malzemeleri -karıştırmaya devam ederek- listedeki sıraya göre teker teker ekleyin. 2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın. yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (ben yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam kullandım). 3. önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dakika pişirin. tamamen soğuduktan sonra (sakın sıcakken çıkarmayın) kalıptan çıkarıp servis yapın.
Hepimiz için güzel bir gün olsun bugün...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder