ElmalıTurta
“Şüphesiz ki sözde ve işde doğruluk hayra ve üstün iyiliğe yöneltir. İyilik de cennete iletir. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddîk (doğrucu) diye kaydedilir. Yalancılık, yoldan çıkmaya (fücûr) sürükler. Fücûr da cehenneme götürür. Kişi yalancılığı meslek edinince Allah katında çok yalancı (kezzâb) diye yazılır.” (Buhâri, Müslim, Ebû Dâvûd, Tirmizi, İbni Mâce)
Vaktiniz hayr olsun canım kardeşlerim,
Hayır demenin bir sanat olduğunu söylüyorlar. Mutlaka yapmamız gerektiğini telkin ediyorlar. Bazen hayır demek zorunda olduğunuz zamanlarda bütün gücünüzü toplayıp “HAYIR!” diyorsunuz. Ya da içinizden geçenleri dürüstçe fakat kırmadan söylemek istiyorsunuz. Çünkü herkes dürüstlükten dem vuruyor. Açık sözlüleri sevdiklerinden bahsediyorlar. Hayır demenin ve açık sözlü olmanın hoş görülmediğini işi icraate döktüğünüz zaman anlıyorsunuz…
Kimse gerçekleri duymak istemiyor sanki. “Hayır” cevabına çoğu kişi anlayış ve tahammül gösteremiyor. Bence bugün kendimize şu soruyu soralım: Biz gerçekten karşımızdakinin bize doğruları, içinden geçenleri yalansız söylemesini istiyor muyuz? Yoksa hep toz pembe yalanlar duyarak, sürekli avunmak mı istiyoruz?
Bazen hayır deyip, kendimiz için iyi bir şeyler mi yapmalı, yoksa hep başkaları için mi yaşamalıyız?
**********************
Elmanın tarçın ve hamurla muhteşem buluşmasıdır,elmalı turta.Fırından çıkınca mis gibi kokar ve evdeki herkesi fırının başına toplayabilir.Yanına çay veya kahveyle enfes oluyor.Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket margarin (250 gr. )
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
3 elma
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı:
Margarini oda sıcaklığında yumuşatalım genişçe bir kaba koyalımÜzerine pudra şekeri,tuz,un ve suyu koyarak iyice yoğuralım.Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacaktır.
İÇİ:
Elmaları rendeleyelim,üzerine toz şeker dökerek kısık ateşte küçük bir tavada kavuralım elmaların rengi değiştiğinde tarçını dökerek ocaktan indirelim.
Kafes yapmak için hamurdan bir topak ayıralım,kalanı yağlanmış borcama elimizle bastırarak iyice yayalım, üzerine elmalı içi koyalım ve yayalım.Ayırdığımız topaktan çubuklar yaparak üzerine kafes yapalım.
Orta ısılı fırında 25 dk pişirip; üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder