10 Mayıs 2013 Cuma

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

bu tarıfı bır sıteden aldım sızlerle paylasmak ıstedım PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER; yufka
İÇ MALZEMESİ; patates ( haşlanmış olucak ) soğan tuz sıvı yağ maydonoz
SOSU İÇİN ; 1 yk sıvıyağ 1 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN ; susam 1 tane yumurta
YAPILIŞI; **patatesleri haşlayıp soyduktan sonra eziyoruz . **sıvıyağ soğan ile kavurunca patatesleri ekleyip tuz ialve ediyoruz **maydonoz larıda ekleyip iyice karıştırıyoruz **yufkayı dörde bölüp üçgen yapıyoruz **patatesli harcı geniş olan kısma koyuyoruz **sıvıyağlı su karışımından 1 yk döküp gül böreğimizi sarıyoruz. **yağlı kağıtlı tepsiye dizip üzerine yumurta sürüp susam döküyoruz **200 derecede pişiriyoruz, **afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder