Milföy Hamuruna Saklanmış Elma Tatlısı
Elma ile tarçının arkadaşlığına diyecek yoktur doğrusu. Birbirlerine pek yakışırlar. Bazen karanfil de onlara eklenmek ister. Kimi zaman yanlarına alırlar kimi zaman da pek yüzüne bakmazlar. Yalnız olmak isterler. Ama bu tatlı, üçünün bir araya gelebileceği bir örnektir.
Yapılışı hiç de zor değildir ve oldukça da ekonomiktir. 6 kişi için hazırlık ve pişirme süresi en fazla bir saati geçmez. Tam mevsiminde yapılabilecek bu güzel tatlıyı denemeye ne dersiniz?
MALZEMELER
6 Kişilik
6 adet sert ve orta boy elma
9 adet milföy hamuru
1 yumurta
6 ufak parça sap tarçın
4-5 adet karanfil
3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
6 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz veya fındık
YAPILIŞI:
-Elmaların kabuklarını soyuyoruz. Ortalarından çekirdekli kısmını çıkartıyoruz.
-1 Çay bardağı suya şekeri, tarçın ve karanfilleri koyup, elmaları da ekleyerek üzeri kapalı bir tencerede 5-6 dakika kısık ateşte elmalar parçalanmadan pişiriyoruz.
-Hemen havlu kağıt üzerine çıkartıp soğumalarını bekliyoruz.
Elmaların ortasındaki, delikten içeriye ceviz veya fındık tozlarını yerleştiriyoruz.
- Bu arada buzluktan çıkarttığımız milföy hamurlarını fotoğrafta görüldüğü gibi kesiyoruz.
-Elmaları hamurun ortasına koyup en tepede birleştiriyoruz. Açılmamaları için birbirlerine yumurta ile yapıştırıyoruz.
- Kalan hamurdan yapraklar keserek yumurta ile elmaya yapıştırıyoruz. Çubuk tarçınlardan elmalara sap yapıyoruz.
- En son üzerlerine yumurta sarısı sürüyor ve 180 dereceye ısıttığımız fırında 2o dakika pişiriyoruz.Arzu edersek servis sırasında elmaların üzerine renk vermesi için inceltilmiş marmelat sürebiliriz. Ilık veya soğuk yanında dondurma veya krema ile servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder