6 Aralık 2012 Perşembe

Milföylü Peynirli Börek

Milföy hamuruyla hazırlanan börekler çok pratik. Hazırlanması ve pişmesi yaklaşık yarım saatinizi alıyor ve ve sizleri de hiç yormuyor. Ben misafirlerime genellikle değişik şekillerde sunmayı seviyorum. İşte sizlere yapılış şekliyle beraber güzel bir milföylü börek tarifi…
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru 1 kase beyaz peynir 1 tutam maydanoz isteğe göre doğranmış sosis,sucuk, domates yada biber
Üzerine:
1 yumurta sarısı, susam
Yapılışı:
Milföy hamurlarınızı dondurucunuzdan çıkarıp tek tek ayırın ve birkaç dakika bekleyip hamurlarınızın biraz yumuşamasını bekleyin. yumuşayan hamurlarınızı aşağıdaki gibi bıçakla dikkatlice kesin ve şekildeki gibi katlayın.
Ortasına hazırladığınız harçtan bir miktar koyup kenarlarına yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Önceden 200 derecedeki ısıtılmış fırında yaklaşık 20- 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…

2 yorum:

  1. MMMMM NEFİS GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNİZE SAĞLIK.BENİM ÇOCUKLARIMDA MİLFÖYÜN LEZZETİNİ SEVİYORLAR.İLK FIRSATTA DENEYECEĞİM.SAĞLIKLA KALIN:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim....Tavsiye ederim :)Evet degisik oluyor milfoy hamurundan yapilan seyler,bende severim.

      Sil